Principal Contractor, The Dungeness Cafe

Principal Contractor, The Dungeness Cafe

Appointed as Principal Contractor, Logic CP undertook this prestigious project for Romney, Hythe and Dymchurch Railway. The Dungeness Cafe is the last station before the return to Hythe along this famous attraction besides the Kent Coastline.  

The original main contractor went into administration 3 weeks into the project and our client was left with a partially demolished structure and no contractor to undertake the works. To assist RHDR, Logic CP undertook the contract to ensure the client opened on time to meet the May Bank Holiday Weekend and the start of the summer timetable.
 
Acting swiftly to gain the necessary momentum it became apparent that an element of the groundworks needed to be redesigned and altered to suit the ground conditions. Working alongside the design team a suitable method was established and works recommenced on site 4 weeks after termination of the previous contractor.
 
Our groundworks specialist cast the foundations allowing the new steel structure to be installed to the new extension as well as the complicated structural alterations to the internal loadbearing walls. The project involved creating new extensions around the existing structure as well as creating a glass envelope function space and an extension to the kitchen and toilet space areas. In total the existing structure was increased by nearly 70% giving the client a more practical and useable function space.  
 
The works involved a new timber flat roof and specialist roofing membrane and adaptions to the existing roof structure to suit the new building footprint, along with new curtain wall glazing, one coat render to the external walls and installation of aluminium windows and doors to totally renovate the existing building and allow it to match its new extension. Internally a new open plan kitchen space was created, along with a dedicated function space for 80 people, new toilets and new retail space. All mechanical and electrical services were altered including a the procurement and installation of a new 3 phase power supply to meet the design loads of the kitchen and the building in general.
 
The client achieved their opening date and the project was delivered within the financial budget constraints considered for the works. Our surveyors worked closely with design team to ensure they were aware of costs as they arose and helped manage the overall delivery.
 
At the project opening ceremony the client, along with the Chairman of the board of Trustees, Sir William McAlpine and rock legend, Roger Daltrey, thanked Logic for the instrumental part they played in the successful delivery of the project and how satisfied they and their customers were with the new facility.